Elektrisch rijden

Het elektrisch rijden in Nederland wordt steeds populairder. Inmiddels rijden er bijna 300.000 elektrische auto’s in Nederland. Zowel de verbeterde infrastructuur, subsidies vanuit de overheid en daarnaast de snelle en luxe modellen elektrische auto’s maken het elektrisch rijden populair. Een belangrijke beperking die in het begin van het elektrisch rijden veel mensen als argument hadden om niet elektrisch te rijden was de actieradius. Inmiddels zijn de meeste modellen elektrische auto’s die de 200 en soms zelfs 300 kilometer met één oplaadbeurt kunnen afleggen.

Aantal laadpalen nederland

In Nederland zijn er 60.000 laadpalen die het elektrisch rijden mogelijk maken. Deze aantallen zijn exclusief de laadpalen die mensen thuis hebben laten installeren. Volgens berichten is de doelstelling dat er in 2030 1,7 miljoen laadpalen aanwezig zijn die het elektrisch rijden mogelijk maken voor iedereen.

Elektrisch rijden

Vanaf 2030 is het in Nederland alleen nog maar mogelijk om auto’s die uitstootvrij rijden aan te schaffen. De automobiliteit zal in Nederland de komende jaren flink veranderen. De ontwikkelingen gaan snel zowel van het elektrisch rijden maar ook andere technieken om auto’s uitstootvrij te laten rijden.

 

 

 Geschiedenis van Volkswagen